Zákaz kopírování čehokoli na tomto blogu. Vše podlého autorský právům.

Co není ryze autorovo (pár obrázků) je uveden odkaz na majitele

Vaječný koňak

29. ledna 2014 v 6:00 | Tara |  Recepty
Slibovaný recept před 4. kapitolou povídky :)
A děkuji za přání k narozeninám :)
Tento recept je jednoduchý a pro mě rozhodně chutný :) To víte, když někdo moc nepije alkohol, tak takový sladký pítí, je opravdu dobrý :)



Jsou to vlastně dva recepty. Jeden na vaječný koňak normální a jeden na karamelový :)

"Normální" vaječný koňak

Potřeby: 2 kondenzované slazené mléko, 1 kondenzované neslazené, 1 vanilkový cukr, cca 25 dcl rumu, 4 žloutky

Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Bílky si můžeme nechat, nebo je vyhodíme. Žloutky si dáme do mísy (nebo jeslti někdo má robota na míchání kokteilů) já jsem teda žloutky vypustila, kdybynáhodou a nikdo nic nepoznal.^-^ Promícháme s vanilkovým cukrem. Přidáme slazené i neslazené mléko a opět zamícháme. Nakonec přidáme rum a znovu se všechno zamíchá.




Karamelový vaječný koňak

Potřeby: 1 kondenzované slazené mléko, 1 zkaramelizované mléko, 1 kondenzované neslazené, 1 vanilkový cukr, cca 25 dcl rumu, 4 žloutky

Postup: Pokud neseženeme zkaramelizované mléko rovnou, tak stačí koupit normální kondenzované mléko, které se povaří ve vodě cca 2-3 hodiny. Musí se poté nechat shladnout, ale budete mít zkaramelizované mléko ;)

Oddělíme žloutky od bílků. Bílky si můžeme nechat, nebo je vyhodíme. Žloutky si dáme do mísy (nebo jeslti někdo má robota na míchání kokteilů) já jsem teda žloutky vypustila, kdybynáhodou a nikdo nic nepoznal.^-^ Promícháme s vanilkovým cukrem. Přidáme slazené, neslazené i zkaramelizované mléko a opět zamícháme. Nakonec přidáme rum a znovu se všechno zamíchá.


Poznámka: Když přidáte rum je z koňaku hodně cítit, ale do druhého dne se ta chuť trochu zjemní. Což znamená, nechte koňak alespoň den odležet nejlépe někde v chládku :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Smajli Smajli | Web | 29. ledna 2014 v 17:10 | Reagovat

Vaječný koňak jsem pila jenom do chvíle, než jsem si uvědomila, že jsou tam syrová vejce =D =D nemůžu si pomoct, ale mám averzi ke všemu syrovému, nikdy bych nemohla sníst tatarák ani sushi, takže tenhle recept asi přenechám normálnějším lidem =D

2 Erička Erička | Web | 10. února 2014 v 11:39 | Reagovat

Koňaky tohoto typu mi vždy chutnaly, nejvíc čokoládový :-)

3 Neri Rivaille ^^ Neri Rivaille ^^ | E-mail | Web | 8. března 2014 v 14:00 | Reagovat

Hmmm. to zní moooc dobře! :3 :D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama