Zákaz kopírování čehokoli na tomto blogu. Vše podlého autorský právům.

Co není ryze autorovo (pár obrázků) je uveden odkaz na majitele

Pizza Margerita

24. srpna 2013 v 6:00 | Tara |  Recepty
Dobrá tedy :) Dnešní článek bude zase recept. Opět z knížky "Pečeme s láskou" a opět si na něm lidé (moji pokusní králíci) pochutnali. :) Není to nic složitého, je to prostě jen Pizza x) + příště tu může být taky recept na pizzu-> lépe čeřeno slaný koláč, který je taky výborný :)


Potřeby:
Těsto:
150 g hladké mouky, 1 ČL sušeného droždí, 1/2 ČL soli, 2 PL olivového oleje a trochu na plech
Náplň: 500g zralých rajčat, 1 stroužek česneku (Já dala asi 3) 3 Pl olivového oleje, 4 PL suchého červeného vína, sůl (podle chuti), mletý černý pepř, 125 g mozzarelly, 1/2 svazku bazalky, 1PL strouhaného parmazánu (lepší víc ^-^), Ještě jsem si k tomu dodala šunku a sušený rajčata ( s nimi to mělo lepší chuť :) )

Postup:
1) V míse promícháme mouku s droždím a solí. Přidáme 50 ml vlažné vody a 2PL lžíce oleje. Hněteme a podle potřeby přidáme vodu.
2) Vál posipeme moukou a těsto na něm asi 10 minut důkladně zpracováváme rukama a několikrát jím bouchneme o podložku, dokud není pěkně pružné a nelepí.
3) Z těsta utvoříme bochánek, dáme do mísi a necháme ho na teplém místě asi 1 1/2 hodiny kynout. Objem těsta by se měl zdvounásobit.
4) Než těsto vykyne, uděláme si náplň. Rajčata polijeme vroucí vodou, oloupeme je a nakrájíme na kostičky. (Nakrájela jsem i šunku a sušená rajčata.) V hrnci rozpálíme 2 Pl olivového oleje a necháme na něm chvilku orestovat česnek. Přidáme rajčata (jak normální i sušená + šunku) a víno. Vaříme asi 5 minut za občasného míchání. Směs ještě opepříme a osolíme a necháme vychladnout.
5) Mozzarellu necháme okapat a poté ji nakrájíme na kostičky. otrháme a omyjeme lístky bazaly, osušíme a nakrájíme na proužky. Nastrouháme si parmazán. Troubu předehřejeme na 250°C (horkovzdušná na 230°C a plynová na stupeň 6)
6) Pomoučíme výl a těsto na něm rozválíme na velkou kulatou placku. (Velká a kulatá... no to se mi nepovedlo :D). Plech vymažeme olejem a něsto na něj položíme (já ho ještě trochu roztahala, aby to teda byla velká placka)
7) Pizzu pečeme 3 minuty poté plech vyjmeme a na těsto dáme náplň z rajčat, na to položíme mozzarellu. Posypeme bazalkou, parmazánem a osolíme a opepříme (já to teda už nesolila ni nepepřila) Poté Pizzu trochu pokapeme olivovým olejem a mečeme ještě 10-15 minut, až se sýr rozpustí a okraj je zlatohnědý.



Fotky jsou po vytažení pizzy:) Omlouvám se za kvalitu, je to foceno mobilem a trochu ve tmě :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eri-cka eri-cka | Web | 24. srpna 2013 v 17:18 | Reagovat

Ta musela být dobrá, pizzu miluju, děláš mně chutě, víš to? :-D

2 Momo-chan Momo-chan | Web | 25. srpna 2013 v 10:45 | Reagovat

[1]: Súhlasím, keby som vedela variť, tak to skúsim, ale pri mojom šťastí by sme sa museli sťahvať, pretože ten výbuch by zdemoloval celý panelák :D

3 Smajli Smajli | Web | 26. srpna 2013 v 15:24 | Reagovat

Vypadá to božsky ^_^ Líp jak ty pizzy, co dováží firmy =D

4 Dena Hviezdička Dena Hviezdička | Web | 1. září 2013 v 14:24 | Reagovat

Ďakujem, možno sa nechali inšpirovať :-D.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama