Zákaz kopírování čehokoli na tomto blogu. Vše podlého autorský právům.

Co není ryze autorovo (pár obrázků) je uveden odkaz na majitele

Domácí chleba

14. července 2013 v 6:00 | Tara |  Recepty
Další recept, co jsem vyzkoušela, je z knížky "Pečeme s láskou".
Všem chutnal :) sice recept není úplně originál, protože jsme si tam ještě něco přidala :D A je přepsán vlastními slovy :)
Přesný název je "Pikantně plněná chlebová roláda"


Potřeby:
Těsto: 250 g hladké mouky, 250 g celozrné přeničké mouky (neměla jsem, proto jsme ji nahradila obyč polohrubou), 1 ČL soli (spíše jedna a půl), 1/2 ČL cukru, 1 PL nemletého fenyklu, 300 ml vlažného mléka, 42 g družní (1 kostka, či jeden sáček sušeného), 30 g měkkého másla (nemusí tam vůbec být)
Náplň: 2 červené, či žluté papriky, sušená rajčata naložená v oleji(cca 6 půlek), cibule, nastrouhaný parmazán, 1PL olivového oleje a olej na vymazání. přidal ajsem ještě šunku

Postup:
1) Ve velké míse smícháme mouky, sůl, cukr a fenykl. Mléko rozehřejeme aby bylo vlažné a rozmícháme v něm droždí. poté to přidáme k mouce. Pokud máme sušené droždí, tak to rovnou nasypeme do mouky a zalejeme vlažným mlékem. přidáme másla a poté těsto zpracujeme na lepivé. Po tomto ho necháme 30 minut kynout.
2) Těsto po vykynutí zpracováváme asi 10 minut na pomoučeném vále. Hněteme rukama a občas s ním uhodíme o pracovní desku, až se přestane lepit a je pružné. uděláme z těsta bochánek a necháme opět kynout. Tentokrát 1 hodinu.
3) Mezitím si očistíme papriky, které nakrájíme na nudličky. (V knížce se píše, že se papriky mají rozpůlit a vložit do rozpáleného grilu v troubě, aby jsme po vychladnutí sloupli slupku. Věřte, že slupk ytam vůbec nepřekážely :) ) Sušená rajčata necháme okapat a poté je na jemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké kroužky
4) Těsto prohněteme na poboučeném vále a rozválíme ho na obdelník o rozměrech cca 20x30 cm. Na rozválené těsto naklademe rozkrájená rajčata, papriku a cibuli (případně další věci, které by jste si tam chtěli dát). Náplň posipeme nastrouhaným parmazánem. Kolem náplně necháme volný okraj asi 1,5 cm. Těsto volně zavunem.
5) formu vymažeme olejem, nebo místo formy položíme bochník na vymazaný plech švem dolu, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout.
6) Troubu přdehřejeme na 230 °C (horkovzdušnou na 210°C a plynovou na stupeň 5). Nožem chléb na povrchu několikrát šikmo naříznem. povrch potřem olivovým olejem aposypem zbylým parmazánem (lepší je dát parmazán chvilku před vyndáním, protože pak není tolik hořký) Počeme v horké troubě cca 15 minut a pak teplotu snížíme na 200°C (horkovzdušná 180°C a v plynové stupeň 3-4) a chleba pečeme dalších 20-25 minut, až je zlatohnědý.
7) chléb vyjmeme z trouby, vyklopíme, či jednoduše obrátíme a poklepem na dopní plochu. pokud zní dutě je chléb dopečený. Chlebovou roládu necháme vychladnout na drátěné mřížce.




Chlebová roláda byla rychle snedena k snídani :) Takže asi to je opravdu dobré :)
Přístí recept bude na pizzu ze stejné knížky :) Potom ještě plánuju recept na plněné kuřecí kapsy a ramen :) Jenže to musím nejdříve udělat a vyfotit, abych to sme mohla dát :D
Zatím čauky :)
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 eri-cka eri-cka | Web | 14. července 2013 v 16:23 | Reagovat

Chlebová roláda vypadá dobře, nedivím se ,že byla tak rychle fuč :-D

2 Smajli Smajli | Web | 17. července 2013 v 10:44 | Reagovat

Chmhm, asi pošlu odkaz kámošce, ta taky chtěla péct domácí chleba =D

3 Momo-chan Momo-chan | Web | 19. července 2013 v 20:29 | Reagovat

ja som už zničila 4 hrnce a mikrovlnku a podarilo sa mi poškodiť aj sporák, takže urobiť niečo takéto je pre mňa totoálne tabu, ja mám v kuchyni povolené tak zobrať si jogurt :D :D ale recept je to skvelý vyzerá to dobre
- čo sa týka mojej poviedky - ďakujem za komentár, spravil mi radosť :) a neboj, kapitol bude určite viac ako dosť :) (o tomto pšt, ale asi potom na konci spravím anketu, či by niekto chcel aj druhú sériu :D)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama